Kol Germe Ameliyatı

Kol Germe

Kol Germe Nedir?

Kol Germe, kol kaslarında ve dokularında meydana gelen sarkmaların düzeltilmesi işlemidir. Kadın ve erkeklerin ortak bir sorunudur. Özellikle yaz aylarında giyilen kısa kıyafetler nedeni ile görülen bu deriler estetik açıdan insanları rahatız eder. Fizyolojik olarak bir sorun oluşturmasa da psikolojik olarak kişiyi rahatsız edebilir.

Kol Neden Sarkar?

Yaşın ilerlemesi, ani kilo verme, hormonların değişmesi ve hareketsiz yaşam tarzı nedeni ile kol zaman içerisinde sarkabilir. Özellikle fazla kilosu olan insanlar spor yapmadan şok diyetler ile kilo verdikleri zaman kol kasları kendini bırakır ve cilt dokusunda deformasyonlar meydana gelir. Bu nedenle kol germe ameliyatına ihtiyaç duyulur.

Kol Germe Ameliyatı İçin Uygun Muyum?

Obezite sorunu olmayan ve anestezi uygulaması için herhangi bir sağlık sorunu olmayan kişiler ameliyat için uygundur. Obezite ve kilo problemi olan kişilere bu operasyon uygulanmaz. İşlem başarısının artması ve sonucunun memnuniyet vermesi için belirli bir kiloya sahip olunmalıdır.

Kol Germe Ameliyatı Teknikleri

Brakioplasti işlemi ile kol germe ameliyatı uygulanır. Cerrahi tedavi tekniklerinin yanında liposuction gibi cerrahi olmayan tekniklerde vardır. İşlem için hangi tekniğin kullanılacağına hekim karar verir. Sarkma derecesi az olan kişiler için tercih edilir. Örümcek ağı işlemi, liposuction ve brakioplasti olmak üzere yaygın kullanılan 3 adet teknik vardır.

Her tekniğin uygulanma yöntemi ve maliyeti birbirinden farklıdır. Yaşı ilerlemiş, kolajen üretimi duruş ve deri sarkma derecesi fazla olan kişilere brakioplasti işlemi son derece başarılı ve kalıcı sonuçlara sahiptir. Yaşın ilerlemesi ile kolajen üretimi sağlayan hücreler ölür ve kolajen üretimi durur. Cilt esnekliğini kaybeder ve yerçekimine yenik düşer. Bu nedenle cilt sarkmasının en önemli nedeni kolajen üretiminin durmasıdır.

Kol Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Ameliyat sonrasında iyileşme süreci kişiden kişiye değişir. Hastanın yaşı, kronik rahatsızlıkları, ameliyat sonrası bakım ve operasyonun başarısı bu süreci etkiler. Bu nedenle standart bir iyileşme süreci yoktur. İşlem sonrası kol bölgesine sıkı bandaj uygulaması yapılır. Bu bandajlar doktor kontrolünde çıkartılır. Hastanın ağrısı ağrı kesiciler ile kontrol altına alınır. Alkol ve sigara gibi iyileşmeyi engelleyecek maddeler kullanılmaz.

Kol Germe Ameliyatının Sonuçlarını Ne Zaman Göreceğim

İşlem sonrasında ödem ve şişliklerin oluşması normaldir. Bu şişlikler ortalama 1 ay gibi bir sürede kendiliğinden geçer. Ancak vücudun yeni formuna alışması ve dokuların iyileşmesi için 2 ay gibi bir süre gerekir. Bu sürenin sonunda ameliyatın kesin sonuçları gözle görülür boyuta ulaşır.

Kol germe Ameliyatının Riskleri ve Potansiyel Yan Etkileri Nelerdir?

Operasyon minimum risk faktörüne sahip bir işlemdir. Enfeksiyon, hematom oluşumu ve kanama gibi riskler çok nadir görülür. En korkulan komplikasyon kötü yara iyileşmesidir. Dikiş bölgelerinde akıntı oluşması ve erken dönemde müdahale edilmemesi gibi nedenlerden dolayı kol bölgesinde iz oluşabilir. Kol germe işlemi tecrübeli bir cerrah tarafından yapıldığı sürece komplikasyon riski çok azdır.

Kol Germe Ameliyatı Ağrılı Mıdır?

Anestezi ilaçları ve uygun teknikler yardımı ile yapılan operasyon hastalar için son derece konforludur. İşlem sırasında kullanılan lokal anestezik ilaçlar en az 4 saat etkisini gösterir. Bu nedenle ameliyat sonrası dayanılmayacak bir ağrı oluşmaz.

Kol Germe Ameliyatı Sonucu Kalıcı Mıdır?

Ameliyat sonuçları kalıcı sonuçlardır. Ancak kontrolsüz kilo alımı ve dengesiz beslenme gibi nedenlerden dolayı kol bölgesinde tekrar sarkma olabilir. Yaşlanma belirtileri geciktirilse de engellenemez. Bu nedenle düzenli egzersiz uygulaması ve dengeli beslenme tavsiye edilir.

Kol Germe Ameliyatlarında Anestezi Gerekir Mi?

Hastaların konforu için genel anestezi altında uygulanır. Küçük müdahalelerde lokal anestezi uygulaması yapılabilir. Lokal anesteziye ek olarak sedasyon verilir ve hastaların rahatlaması sağlanır.

Kol Germe Ameliyatı Ne Kadar Sürmektedir?

Ameliyat süresi sarkan deri fazlalığına göre değişiklik gösterir. Ortalama 90 dakika sürer. Tecrübeli ve el yeteneği gelişmiş cerrahlar tarafından uygulandığında bu süre kısalır. Anestezi işlemi, operasyon ve dikiş uygulaması ile birlikte 90 dakika sürer.

Minimal İnsizyon Kol Germe Nedir?

Üst kol boyunca liposuction tekniği ile birlikte uygulanan işleme denir. Operasyon sonrasında cilt daha gergin, canlı ve pürüzsüz bir görüntüye sahip olur. İşlem başarısını etkileyen bazı faktörler vardır. Kol germe için kullanılan teknik, hasta bakımı ve cerrahın bu alandaki tecrübesidir. Bu operasyonu sık yapan hekim tarafından başarılı bir işlem uygulanabilir.

Brakioplasti Nedir?

Aşırı kilolu kişilerde hızlı bir şekilde kilo vermesinden kaynaklı olarak kol sarkması ve kırışıklık oluşabilmektedir. Bu sorunun ortadan kaldırılması işlemine brakioplasti denmektedir.

Kilo Alıp Versem Kol Tekrar Sarkar Mı?

Cilt dokusu kilo alınca genişler ve büyür. Bu kiloların ani bir şekilde verilmesi ile cilt eski formuna hemen kavuşamaz ve bollaşır. Bollaşan deri zaman içerisinde sarkar. Ameliyat ile gergin hale gelen doku kilo almaya bağlı olarak genişler. Vücudumuzda bulunan dokular esnek olduğu için hacim artışı normaldir. Bu nedenle ameliyat olan kişilerin kontrollü kilo alması gerekir.

Kol Germe Ameliyatı Hangi Mevsimde Yaptırmalıyım?

Cerrahi operasyonlar genellikle kış ve bahar aylarında uygulanmalıdır. Sıcak havalarda yara iyileşmesi geç ve sorunlu olabilir. Bakteriler sıcak ortamda daha hızlı çoğaldıkları için yaz ayları operasyon için uygun değildir. Ancak ameliyat sonrası doğru ve etkili yara bakımı uygulanacak ise her mevsim işlem yapılabilir. İyileşme süresi tamamlandıktan sonra bandajlar çıkarılınca dikişler güneş ışınlarına karşı korunmalıdır.

Kol Sarkması Egzersiz İle Düzelir Mi?

Hafif dereceli kol sarkmaları egzersiz ile düzeltilebilir. Ancak bu durumun bazı şartları vardır. Kişinin genç yaşta olması, aşırı kilosunun olmaması, cildin nem dengesinin sağlanması ve düzeni egzersiz uygulanmasıdır. Bu şartları sağlamadıktan sonra egzersizler beklenen görüntüyü vermezler.

Kol Germe Ameliyatı Sonrası Masaj Öneriyor Musunuz?

Ameliyat bölgelerinde dokuya müdahale edildiği için mutlaka ödem gelişir. İşlemden 4 hafta sonra yara ve dikiş bölgeleri tamamen iyileştiğinde hafif tempolu hareketler ile masaj uygulaması yapılabilir. Kol germe ameliyatı sonrasında doğru hareketler ile fazla basınç uygulamadan masaj yapılabilir. Kan dolaşımının hızlanmasını ve dokuların oksijenlenmesini sağladığı için masaj iyileşme süresini kısaltılır. İşlemin etkisini artırır ve dokulara canlılık verir.

Kol Germe Ameliyatlarından Sonra İz Kalır Mı?

Ameliyat sırasında atılan kesi kolun iç kısmından atılır. Dikişler yine kolun iç kısmında kalır. Bu nedenle yara iyileşmesi sonucunda kalan iz görülmez. Operasyon sonrası iz kalmasından korkan kişiler işlem öncesinde ve sonrasında doktora danışabilirler.

Ameliyatsız Kol Germe (Örümcek Ağı İle Kol Germe)

Medikal maddeden üretilen örümcek ağı ip askısı vardır. Yaşı genç ve sarkma derecesi çok az olan hastalara uygulanabilir. İpler cilt altına yerleştirilir ve kol derisi gerilir. Cilt altında üretilen kolajen miktarını artırır. Çok sınırlı sayıda hastaya uygulanan bir işlemdir.

Genellikle 40 yaş ve sonrasına uygulanmaz. Cerrahi uygulama olmadığı için hastalar genellikle bu işlemi talep eder. Ancak kime uygulanıp uygulanmayacağına gerekli kontrolleri sağladıktan sonra doktor karar verir.

Kol Germe Ameliyatı Fiyatları 2022

Ameliyat fiyatları işlem için kullanılan teknik, sarkmanın derecesi, hekimin ameliyat ücreti ve hastanenin yatış fiyatları gibi nedenlerden dolayı değişiklik gösterir. Bu nedenle kol germe fiyatlarını sorgulamadan hastane seçimi yapılmamalıdır.

Kol Germe Ameliyatı Fiyatları 2022 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.