Diş Beyazlatma - Bleaching

Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma (Bleaching) Nedir?

Diş Beyazlatma, diş lekelerini gidermeyi ve dişleri daha beyaz ve parlak hale getirmeyi amaçlayan bu uygulama, kozmetik bir diş hekimliği tedavisidir. Estetiğin mevcut popülaritesi, bu diş prosedürünü son yıllarda en çok talep edilenlerden biri haline getirdi.

Diş hekimlerinin teşhis, prosedür planlaması ve sonuçların sürdürülmesi için uygun protokolü izleyerek ağartma maddelerinin kullanımı konusunda eğitilmeleri özellikle önemlidir.

Bu nedenle profesyonelin diş beyazlatma tekniklerinin hem endikasyonlarını hem de kontrendikasyonlarını derinlemesine bilmesi ve hastaya iletmesi hayati önem taşır.

Diş Beyazlatma (Bleaching) Nasıl Yapılır?

Kişiler müdahale için hazırlandıktan sonra ağzın hassas bölgeleri herhangi bir zarar görmemesi için kapatılır.

Uzman doktor tarafından işler üzerine özel bir yer gördükten sonra ışın yardımıyla beyazlatma müdahalesi gerçekleştirilir.

Öte yandan toplum, bu tedaviyi bir diş hekimi gözetiminde ve sadece diş kliniğinde yapılması gereken tıbbi bir işlem olarak algılamalıdır.

Dişlerin kararmasının nedenleri, yetersiz ağız hijyeni ve bazı ürünlerin tüketimi dişlerdeki lekelerde değişikliğe neden olabilir.

Diş Beyazlatma (Bleaching) Yöntemleri Nelerdir?

İki tür diş beyazlatma yöntemi mevcuttur. Bunlar ofis tipi diş beyazlatma ve ev tipi diş beyazlatma olarak gerçekleştirilir.

İntrinsik veya endojen lekeler, mine hipoplazisi, vitamin eksikliği veya florozis nedeniyle tetrasiklinler gibi bazı ilaçların tüketiminden kaynaklanan, ağız boşluğunda sürmeden önce oluşum aşamasındaki dişleri etkileyen lekelerdir.

Ayrıca darbeler, kırıklar veya dişlerin zamanla yaşlanması nedeniyle daha koyu bir renk kazanan dişlerin sürmesinden sonra ortaya çıkan lekeler de bu grupta sınıflandırılır.

Diş Beyazlatma (Bleaching) İşleminin Yan Etkisi Var Mıdır?

Herhangi bir yan etkisi yoktur. Diş beyazlatmanın sınıflandırılması işlemin uygulandığı dişe göre diş beyazlatma çeşitleri, değişmektedir.

Diş muayenehanesinde yapılan diş beyazlatma. Diş kliniğinde ışık kaynağı ile aktive edilebilen %35 hidrojen peroksit bazlı ağartma maddesi uygulanarak gerçekleştirilir.

Önceden yeterli profilaksi yapılmalı ve ağız boşluğunun sağlıklı olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bu aşamadan sonra ağartıcının periodontal dokularla temas etmesini önlemek için tedavi edilecek alan izole edilir ve ardından ağartıcı eklenir.

Diş Beyazlatmanın (Bleaching) Yan Etkileri Nelerdir?

Diş beyazlatmanın yan etkisi bulunmaz. Beyazlatıcı yüksek konsantrasyonu diş hekimi kontrolünde yapıldığından oldukça etkili bir yöntemdir.

Bir diş hekimi gözetiminde ayakta beyazlatma. Bu tip ağartmada karbamin peroksit konsantrasyonu %10’dur. Bu yöntem hastanın evinde diş hekiminin talimatları doğrultusunda gerçekleştirilir.

Önceki beyazlatma prosedürlerinde olduğu gibi, tedaviden önce profilaksi ve oral muayene yapılmalıdır. Beyazlatma uygulanacak hastaya periodontal dokularla olası teması önlemek için sabit bir atel uygulanır.

Diş Beyazlatmaya (Bleaching) Neden İhtiyaç Duyulur?

Dişlerinde sararma olan kişiler diş beyazlatma işlemini gerçekleştirebilir. Opak diş beyazlatma cansız dişlerde renklenmenin nedeni genellikle kanallarda kan veya bakteri ürünlerinin bulunmasıdır (pulpal nekroz).

Bu tip beyazlatma diş muayenehanesinde yapılır ve endodontik dişlerin pulpa odasındaki tüm beyazlatma ajanlarının ve mevcut nekrotik dokunun çıkarılmasından oluşur.

Cansız dişleri beyazlatmak için iki yöntem vardır.

Acil durum tekniği. Sodyum perborat ve %35 hidrojen peroksit karışımının sıcak bir aletle etkinleştirilmesinden oluşur.

Diş Beyazlatma Öncesi Neler Yapılır?

Doktor tarafından ağız için gerekli prosedüler gerçekleştirilir.

Mevcut mevzuata göre, %0,3’ten fazla karbamid peroksit veya %0,1’den fazla hidrojen peroksit konsantrasyonu içeren beyazlatma ürünleri yalnızca diş hekimleri tarafından dağıtılabilir.

Tıbbi gözetim olmadan diş beyazlatma ciddi sağlık riskleri taşır.

Şu anda, Avrupa Direktifi 76/768/ECC, hidrojen peroksit konsantrasyonları %0,1 ile %6 arasında olan ağartma ürünlerini zararsız kozmetik ürünler olarak kabul edilir, bu nedenle tıbbi gözetim olmaksızın ücretsiz olarak satın alınabilirler. Ancak sağlık üzerinde yan etkileri olabilir.

Diş Beyazlatma (Bleaching) Sonrasında Hassasiyet Oluşur Mu?

İşlem sonrası bir hassasiyet gözlenebilir. Fakat bu uzun süreli bir rahatsızlık yaratmaz.

Hidrojen peroksit konsantrasyonu %0,1’den az olan ürünler sağlığa zararsızdır, bu nedenle etkinlikleri neredeyse sıfır olmasına rağmen serbest dağıtımları herhangi bir risk oluşturmaz.

Diş Hekimleri Genel Kurulu, hastaların aktif ağartıcı türü ve satın aldıkları ürünlerin konsantrasyonu hakkında kuruluşlardan bilgi almalarını ve Sağlık Ürünleri Genel Müdürlüğü veya Diş Hekimleri Meslek Birliği’ne danışmalarını tavsiye eder.

Ayrıca diş beyazlatma, dişlerin görünümünü iyileştiren ve onları daha beyaz yapan invaziv olmayan bir tedavidir.

Diş Beyazlatma (Bleaching) Diş Yapısına Zarar Verir Mi?

Hayır vermez. İyi diş beyazlatma her zaman diş hekimleri tarafından yapılmalıdır. Kullanılan prosedürler ve genellikle eczanelerde satılan tipik beyazlatma kitlerinden daha güçlü daha kontrollüdür.

Kendinizi bir diş hekiminin ellerine bırakmak, hasta için herhangi bir kontrendikasyonu olmayan bir diş beyazlatma tedavisi ile sonuçların etkili olmasını sağlar.

Ayrıca diş beyazlatma, dişleri beyazlatabileceğimiz, daha beyaz bir gülüş ve kalıcı sonuçlar elde edebileceğimiz bir tekniktir.

Dişler Beyazlığını (Bleaching) Nasıl Kaybeder?

Dişlerin sararması zaman içinde yenen besinlerden veya sigara gibi kullanılan zararlı maddelerden kaynaklanabilir.

Dişlerin zamanla koyulaşması ve daha sarımsı bir renk alması yaygındır. Ancak yüksek renklendirme güçleri nedeniyle dişin bu koyulaşmasını hızlandıran bazı yiyecek ve içecekler vardır.

Çay, kahve, şarap veya köri ve soya sosu gibi yiyeceklerde durum böyledir. Alkolsüz içecekler ve şekerli içecekler, şekerler, sirke vb. Ayrıca dişlerin tonunu da etkiler.

Diş Beyazlatma Ağrılı Mı?

Hayır değildir. Diş beyazlatma sonrası bakım, fototerapi aşamasından 72 saat sonra diş en geçirgen olduğu için dikkatli olunması önemlidir.

Bu nedenle, az pigmentasyonlu veya güçlü renklere sahip yiyecek ve içeceklerle “beyaz diyeti” takip etmeniz önerilir. Buna çay, şarap, çikolata, çilek, kahve, soya vb. dahildir.

72 saat sonra diş beyazlatma işleminden sonra özel bir bakıma gerek kalmaz ve normal bir yaşam sürdürebilirsiniz. Sonuçlar uzun vadede sabittir ancak değişmez değildir.

Diş Beyazlığı Ne Kadar Süre Devam Eder?

İşlemden sonra genellikle dişler kişilere bağlı olarak 6 ay ile 2 yıl arasında beyazlığını korur. Hassas diş beyazlatma kişiye ve dişlerin görünümüne göre yapılmaz.

Gerçek şu ki diş beyazlatma, tekniklerin detaylarına girmeden genel bir şekilde bir beyazlatma ürünü uygulayarak dişleri beyazlatan non-invaziv bir tedavidir. Gülümsememizi ve estetiğimizi önemli ölçüde iyileştirir.

Neden Diş Beyazlatmaya İhtiyaç Duyulur?

Dişlerin zaman içinde sararmasından dolayı beyazlatılmaya ihtiyacı olur. İnce seramik plakalar istenilen renkte üretilip dişin üzerine yerleştirilir ve gözenekli olmadığı için rengi değişmez.

Normal diş beyazlatmadan daha invaziv bir tedavidir, çünkü çoğu durumda dişlerin rengini önemli ölçüde geri kazanmak için orijinal dişleri minimal de olsa yenilemek gerekli olacaktır.

Ancak genel kural, dişlerinizin renginin yanı sıra şekil veya boyuttaki değişiklikleri de düzeltmek istediğinizde seramik kaplamaları seçmektir.

Lazerle Diş Beyazlatma Ne Kadar Kalıcı?

İşlem sonrası dişlerim beyazlığı 2 yıl kadar geçerlidir. Diş beyazlatma nedir ve diş nasıl beyazlatılır sorusu en sık sorulan sorudur ve tedavi süresi her vakaya ve kişiye göre değişmektedir.

Beyazlatma sistemi en güvenli, en etkili ve en hızlı sistemdir. Sadece bir seansta hasta dişlerinin nasıl beyazladığını fark edecektir.

Ancak yıllarca diş beyazlatmadan sonra bile, böyle bir tedavi yapılmamışsa, ton seviyesi her zaman daha iyi olacaktır.

Dişler Beyazlığını Neden Kaybeder?

Zaman içerisinde kullanılan zararlı maddeler ve yiyecekler dişlerin sararmasına neden olabilir. Kesin bir zamanı yoktur. Profesyonel diş beyazlatma ile bir sonraki diş beyazlatma arasındaki süre kişiden kişiye değişir.

Bu nedenle, bir diş hekiminin ve ikinci diş beyazlatmayı bir profesyonel tarafından yaptırmanızı öneren kişinin gözetiminde olmak her zaman daha iyidir.

Bunun için yıllık değerlendirmeler öneriyoruz. Bu şekilde diş hekimi tedavinin ilerlemesini görebilecek ve dişlerinizi beyaz tutmaya devam etmek için en iyi seçenekler konusunda size tavsiyelerde bulunabilecektir.

Diş Beyazlatma Yaş Sınırı Var Mı?

18 yaşını tamamlamış tüm bireyler diş beyazlatma işlemini gerçekleştirebilir.

Diş beyazlatmanın avantajları, daha beyaz gülümseme ve estetik gelişme; dikkatli bir gülümseme her insanın özelliklerini geliştirecektir ve beyaz bir gülümseme en iyi tanışma mektuplarından biri olacaktır.

Bu nedenle beyaz ve sağlıklı dişleri korumak diş beyazlatmanın sunduğu en büyük faydalardan biridir.

Artan benlik saygısı: Kendinizi daha beyaz ve daha düz bir gülümsemeyle görmek benlik saygısını artırır ve kendimizi daha iyi hissederiz.

Sararan Dişleri Beyazlatmak İçin Ne Yapılmalı?

En uygun ve kullanışlı tedavi doktorunuza danışmanıdır. Diş beyazlatma, anestezi gerektirmeyen ve bu nedenle hastaya rahatsızlık vermeyen ağrısız bir tedavidir.

Pek çok kişinin düşündüğünün aksine diş beyazlatma dişlere zarar vermez ve elbette diş hassasiyetine de neden olmaz.

Diş beyazlatma diğer diş estetiği tedavileri ile uyumsuz değildir. Böylece planlanan seanslar bittiğinde dişlerinizin bakımına devam edebilirsiniz.

Diş Fırçalamak Beyazlatır Mı?

Hayır beyazlatmaz. Diş beyazlatma kontrendikasyonları, diş beyazlatmanın güvenli bir tedavi olduğundan ve olumsuz sonuçlar getirmediğinden emin olabiliriz.

Yani bunu bir kez yaptığınızda, herhangi bir fiziksel veya kozmetik sonuç olmayacaktır.

Beyazlatma İşleminde Başarı Oranı Nedir?

Başarı oranları çok yüksektir. Diş beyazlatma hastanın ağrı ve rahatsızlık hissetmeyeceği bir tedavidir.

Beyazlatma mineye zarar vermez ve sonuçlar birkaç ay sonra kaybolmaz, bu yüzden endişelenmeyin çünkü kesin bir tedavi olmasa da uzun ömürlüdür.

Ve son olarak, diş beyazlatmanın dişlerin hassasiyetini artırmadığına sizi temin edebiliriz. Olabilecek olan, hastanın tedavi sırasında bir miktar hassasiyet yaşamasıdır. Ama sonunda kaybolan anlık bir şeydir.

Herkes Diş Beyazlatma İşlemi Yaptırabilir Mi?

Evet yaptırabilir. Diş beyazlatma çeşitleri, en iyi diş beyazlatmanın hangisi olduğunu merak edenler için farklı türleri olduğunu bilmelisiniz.

Her vaka için en iyi diş beyazlatmayı seçmek için uzmanlarımız dişin durumunu, rengini ve yapılacak tam tedaviyi değerlendirecektir.

Fotoaktivasyon ile diş beyazlatma; diş beyazlatma çeşitleri arasında hızlı, etkili ve basit olan bu teknikle harika sonuçlar alınmaktadır.

Diş beyazlatma sistemi, daha kısa süreli sonuçlarla en yenilikçi tedavilerden biridir. Hem ışık hem de jel, dişlere nazikçe nüfuz etmek, lekeleri çözmek ve dişleri aydınlatmak için birlikte çalışır.

Diş Beyazlatma Güvenli Midir Yoksa Dişlere Zarar Verir Mi?

Herhangi bir zararı yoktur. Evde atel ile diş beyazlatma, en rahat ve hızlı tedavidir. 15 veya 30 gün, günde birkaç saat, kişiye özel splintler yerleştirilir ve hastaya dişleri etkileyecek bir jel sürülür.

Diş beyazlatmanın bir diğer çeşidi de iç beyazlatmadır. Cansız dişlerde veya endodonti ile koyulaştırılmış dişlerde kullanılır ve bunun için dişin içinin beyazlatılması gerekir.

Bunu yapmak için dişin tepesine beyazlatıcı bir madde sokarız. Bu bir hafta bırakılır ve elde edilen sonuçlara göre başka bir seans gerekirse tekrar bir hafta boyunca değerlendirilir.

Dişler Herkeste Aynı Oranda Mı Beyazlar?

Oranlar kişiye göre değişir. Kombine Beyazlatma, kombine veya karışık beyazlatma tedavisi hem klinikteki lambayı hem de evde beyazlatmayı birleştiren bir tedavidir.

İlk aşama evden yapılır. Hastanın en iyi sonucu alabilmesi için diş hekiminin belirlediği süre içerisinde beyazlatıcı jelin özel tepsiler içerisinde uygulanması gerekmektedir. Bu aşama genellikle 15-30 gün arasında sürer.

İkinci aşamada soğuk LED ışıklı lamba ile diş muayenehanesinde diş beyazlatma yapılır. Tek bir randevuda, her biri 10 dakikalık 3 ila 4 çalışma seansı gerçekleştireceğiz.

Diş Beyazlatmanın Yan Etkileri Nelerdir?

Diş beyazlatmanın riskleri, diş beyazlatmanın ne olduğunu bilmenin yanı sıra bu tedavinin risksiz olmadığını da bilmeliyiz. Diş beyazlatma, genel olarak tatmin edici sonuçlara rağmen bazı riskler taşıyan bir tedavidir.

Diş beyazlatmanın potansiyel riskleri arasında servikal rezorpsiyon, diş eti hassasiyeti ve ameliyat sonrası diş hassasiyeti yer alır.

Olumsuz etkileri potansiyel olarak azaltmak için, her bir tekniğe göre uygun konsantrasyonlar kullanarak ve uygun maruz kalma sürelerini izleyerek gerekli biyolojik güvenlik önlemlerine uymak gerekir.

Beyazlatmanın Etkisi Ne Kadar Sürer?

2 yıl kadar sürer. Bunun yanında; diş beyazlatma fiyatını etkileyen birçok faktör vardır, ancak önemli olan, profesyonel ve güvenilir bir klinik seçmenizdir.

Diş Beyazlatma (Bleaching) Merkezleri

Diş beyazlatma, dişlerinde koyulaşma veya sararma olan herkes tarafından yapılabilir. Bir uzmanın vakayı inceleyebilmesi ve söz konusu tedavi için en iyi çözümü bulabilmesi için diş klinikleri gibi özel diş kliniklerine gitmeniz önemlidir.

Genellikle diş beyazlatma işlemi yapılmadan önce ağızda başka bir patoloji olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Yaşla ilgili olarak genellikle ergenlikten sonra beyazlatma yapılabileceği düşünülür. Ancak her zaman o yaştan önce diş beyazlatmayı gerektiren özel durumlar olabilir.

Diş Beyazlatma (Bleaching) Yapanlar

Diş beyazlatma işlemini gerçekleştiren kişiler çoğunlukla operasyondan memnun olarak ayrılır. Hastanın dişlerini beyazlatmaya başlamadan önce hastanın ağzını iyice temizlenir ve diş beyazlatmanın nasıl gerçekleştiği anlatılır.

Daha sonra, başlangıçta dişlerin rengini ve mevcut görünümlerinin nedenini belirlemek gerekli olacaktır. Bu sayede yapılacak beyazlatmanın türü ve beklenen sonuçlar belirlenebilir.

En önemlisi tedavinin bu teknikte uzman profesyoneller tarafından, hastanın ihtiyacı olan tüm garantileri ve güveni sunan bir merkezde gerçekleştirilmesidir.

Diş Beyazlatma (Bleaching) Fiyatları 2022

Fiyat bilgisi için doktorunuza danışabilirsiniz. Diş beyazlatmanın nasıl yapıldığını artık biliyorsanız, her vakaya bakmak her zaman önemli olsa da bunu yaptığınızda tüm parçaların ne kadar beyaz olduğu hakkında bir fikir edinebilirsiniz.

Genel bir kural olarak, tüm dişler beyazlatılır. Bununla birlikte, diğerlerinden çok daha sarımsı bir kısım varsa, rengin geri kalanına uyması için tedavi biraz daha odaklanabilir. Bu sayede tüm dişlerin tonunun tek tip olmasını sağlıyoruz. Diş Beyazlatma Fiyatları 2022 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.